ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Νέα γρίππη H1N1.

Νέα γρίππη.

Στις επόμενες σελίδες καταθέτω απόψεις, θέσεις και επιχειρήματα, επιστημόνων, οι οποίοι είτε είναι υποστηρικτές του εμβολίου για τη νέα γρίππη, είτε ενάντιοι. Επίσης διάφορες τοποθετήσεις που αναφέρθηκαν σε διάφορα sites στο internet, όπου στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενάντιες στη λήψη του εμβολίου.

Ως γνωστόν στην Ελλάδα μας, με το υψηλό επίπεδο παιδείας που έχουμε αποκτήσει, τρέχουμε κατά το δοκούν, συνήθως, όπου μας φυσάει ο άνεμος! Ο άνεμος που δημιουργείται από το οικονομικό – κοινωνικό – πολιτικό – επικοινωνιακό στάτους του καθενός μας!  Ο άνεμος που δημιουργείται ως άμεση αφομοίωση των όσων τεχνηέντως μας πλασάρουν τα ΜΜΕ και όσοι πολύ όμορφα τα χρησιμοποιούν για την ενημέρωση μας – κατά τα λεγόμενα των ιδίων και των μέσων – ή για την διαρκή κατάσταση ύπνωσης της μάζας και εξωραϊσμού κάθε αντίθετης άποψης που εκτρέπεται από τα στάνταρς που θέλουν να μας εντάξουν.

 Ο άνεμος που φτάνει σε πολλά μποφώρ, αλλά και που όσο γρήγορα αναπτύσσεται, άλλο τόσο γρήγορα εξαφανίζεται.

Είχα την θέληση και θεώρησα καθήκον μου, πρώτον ως γονέας και κατά δεύτερον, ως απλός πολίτης που προσπαθεί να είναι ενήμερος για τις τρέχουσες εξελίξεις σε όλο το εύρος τους και αφορούν τον κοινωνικό ιστό.

Παρακολούθησα λοιπόν 2 ομιλίες που είχαν ως κύριο και μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης, την ονομαζόμενη και «πανδημία». Όπως ίσως καταλαβαίνετε, η μία ήταν υπέρ του εμβολιασμού και με μεγάλη θέρμη μάλιστα, και η άλλη ενός ερευνητή ο οποίος είχε την αντίθετη άποψη.

Η ομιλήτρια στην πρώτη διάλεξη, που έγινε στα πλαίσια της Σχολής Γονέων στην Κόρινθο, ήταν η κυρία Γιαμαρέλου, πρόεδρος της επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας γρίππης, και όπως είναι φυσικό ακόλουθο, ένθερμη υποστηρίκτρια του εμβολιασμού.  Στην δεύτερη που οργανώθηκε από τον «Σύλλογο Σικυωνίων Πολιτών» ενώ στην αρχή είχε προγραμματιστεί να ομιλήσει και ο πρόεδρος του Συλλόγου των ιατρών του Δημοσίου, και ο ερευνητής, με διδακτορικά πτυχία και δημοσιευμένες μελέτες του σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά έντυπα, κύριος Κων. Μουρούτης.

Η κυρία Γιαμαρέλου μεταξύ άλλων είπε τα ακόλουθα.

 1. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα τοίχος άμυνας κατά του νέου ιού, με μέσο τον άμεσο εμβολιασμό του πληθυσμού, καθώς είναι πανδημία και στην περίπτωση που νοσήσουν πάρα πολλά άτομα, υπάρχει κίνδυνος υπερπλήρωσης των Μ.Ε.Θ., και δυσλειτουργίας εν γένει της κοινωνίας με οικονομικές και άλλες πολλές επιπλοκές στον κόσμο.
 2. Ο ιός είναι όπως όλοι οι ιοί λιποδιαλυτός και κατά συνέπεια αν τηρούμε την ατομική υγιεινή (σ.σ. πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και χρησιμοποιούμε αλκοολούχα υγρά όπως οινόπνευμα, καταστρέφουμε τα στελέχη του ιού, και μειώνουμε κατά πολύ την πιθανότητα να νοσήσουμε.
 3. Ο ιός είναι ήπιος και δεν έχει εύκολη μεταδοτικότητα καθώς : «αν έχω τον ιό και φτερνιστώ, λόγω του βάρους του, θα φτάσει σε απόσταση το πολύ ενός μέτρου, με τα σταγονίδια που θα εκπνεύσω, και θα πέσει κάτω… αν όμως είχα την εποχική γρίππη με το ίδιο φτέρνισμα μέσα σε μισή ώρα θα είχα κωλλήσει όλους σας εδώ στην αίθουσα.»
 4. Είναι απολύτως ασφαλή και των δύο εταιρειών τα εμβόλια που έχουμε εδώ στην χώρα μας, και έχουν όντως, (κατόπιν παρέμβασης ακροατή το αποδέχθηκε), στα λεγόμενα fillers ή ανοσοενισχυτικά, και Υδράργυρο και Αλουμίνιο. Επίσης είναι παρασκευασμένα σε ορό αυγού και γι αυτό θα πρέπει να ενημερώνουμε το Υγειονομικό προσωπικό για το εάν είμαστε ή όχι αλλεργικοί στο αυγό, έτσι ώστε να εγχυθεί το εμβόλιο στο κορμί μας σε μικρές δόσεις.
 5. Είναι απαραίτητο να γίνεται χρήση, (προληπτικά), του Tamiflu, γιατί είναι αντιιϊκό και όχι αντιβιοτικό.
 6. Οι Ιάπωνες σε μία επιδημία γρίππης στο παρελθόν, ως λαός που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες, έκλεισαν τα σχολεία τους και νέκρωσε η ζωή για 15 μέρες στην χώρα, με καταστρεπτικές ζημιές στην οικονομία. Όταν όμως επαναλειτούργησαν τα σχολεία τους και επανήλθαν στο μέχρι πρότινος τρόπο ζωής τους, η γρίππη ήταν εκεί και λειτούργησε ως επιδημία με πολλούς ασθενείς. «Άρα τι κατάφεραν οι Ιάπωνες; Απλά μετέφεραν την επιδημία για 15 μέρες, καθώς κατά οικογένειες ή μονάδες η νόσος έκανε τον κύκλο της.»
 7. Τα εμβόλια που παραγγείλαμε σαν κράτος είναι 13.000.000 γιατί κάποιες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστούν σε δόσεις και όχι άπαξ. Και πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον οι μισοί για να έχουμε αποτέλεσμα. Επίσης από τις εταιρείες δεν απεστάλησαν οι συμφωνημένες ποσότητες από το Σεπτέμβριο, καθώς είχαν χαλάσει πολλά αυγά και άρα ήταν άχρηστα τα εμβόλια που παρήχθησαν.
 8. Για την έρευνα από τις εταιρείες δαπανώνται πολλά εκατομμύρια δολλάρια.
 9. Το εμβόλιο θέλει περίπου 20 μέρες για να λειτουργήσει και να δημιουργήσει αντισώματα ο ανθρώπινος οργανισμός. Αν δηλαδή κάνουμε το εμβόλιο και έρθουμε σε επαφή με τον ιό νωρίτερα είναι άχρηστο, θα νοσήσουμε κανονικά.
 10. Χαρακτηρίστηκε ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να παρακαμφθούν κάποιες περαιτέρω (σε χρονικό διάστημα) έρευνες για την ασφάλειά του, «…αλλά αφού αποδείχθηκε από τα πρώτα δείγματα ότι είναι απολύτως ασφαλές, προχώρησε στην έγκριση από τους αρμόδιους Οργανισμούς και διατέθηκε στην χρήση..»
 11. Μπορεί να μεταφερθεί ή μάλλον να νοσήσει χοίρος και να μεταλλαχθεί εντός του οργανισμού του και να μεταφερθεί πλήρως μεταλλαγμένος και πιο επικίνδυνος μετά στον άνθρωπο. «Στη Νορβηγία ασθένησε χοιροτρόφος και για το λόγο αυτό θανατώθηκαν όλα τα ζώα που είχε στα χοιροστάσιά του..»

       (σ.σ. Αυτό βασίζεται πιθανότατα στο γεγονός της ομοιότητας του συκωτιού του χοίρου με το ανθρώπινο 

               κατά 90+).

 1. Όσοι πέθαναν από τη γρίππη ανήκαν όλοι σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, και η γρίππη κατέστησε ακόμα πιο αδύναμο το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να καταλήξουν.  
 2. Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι από 6 μηνών έως 49 ετών.
 3. Πιθανολογείται ότι όσοι πέρασαν τη γρίππη της δεκαετίας του ’50, επειδή έχει το ίδιο στέλεχος, έχουν δημιουργήσει αντισώματα.

 

Αυτά και αρκετά άλλα είπε η κυρία Γιαμαρέλου, και μετά απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου σε πιο εξατομικευμένα προβλήματα σε περιπτώσεις που προϋπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας όπως, λευχαιμίας σε παιδιά, σακχαρώδους διαβήτη κ.α.

Η αλήθεια είναι ότι αν παρακολουθούσες την διάλεξή της, και με το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασε από προηγούμενες πανδημίες στην αρχή του 20ου αιώνα, όχι μόνο σε έπειθε, αλλά αναλόγως της ατομικής αντίληψης του κόσμου που είχε κατακλείσει την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στην Κόρινθο, σου προκαλούσε και τρόμο!

Ας δούμε τώρα τι ελέχθη στην επόμενη ημερίδα, από τον κύριο Μουρούτη.

(σ.σ. Ο γιατρός που είχε επίσης αναγγελθεί για να δώσει και τη δική του αντίθετη άποψη για το εμβόλιο, προφασίστηκε τις εκλογές της Ν.Δ. και κάποια βαφτήσια τα οποία είχε ξεχάσει, και δεν παρευρέθει.)

 1. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα τοίχος άμυνας κατά του νέου ιού, αλλά μόνο μέσω της ατομικής υγιεινής και της υγιεινής διατροφής.
 2. Ο ιός είναι πολύ πιο ήπιος και δυσκολότερα μεταδιδόμενος από  αυτόν της εποχικής γρίππης.
 3. Οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν τα πρόσθετα που περιέχονται στο κάθε φάρμακο ή εμβόλιο, fillers, και κατά συνέπεια μόνο εργαστηριακά μπορεί και αποδείχθηκε το πλήρες περιεχόμενό του. Το Αλουμίνιο που έχει χρειάζεται για την πιο γρήγορη αφομοίωση του εμβολίου από το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Κατηγορείται όμως πλέον ως η Νο 1 αιτία για την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάϊμερ. Ο Υδράργυρος καταστρέφει τους νευρώνες του εγκεφάλου και κατηγορείται για πληθώρα ασθενειών, καρκινογενέσεων, εγκεφαλικών βλαβών και βλαβών του νευρικού συστήματος του οργανισμού, όπως η Gulle Marre. «..μία σταγόνα υδραργύρου είναι ικανή να νεκρώσει τη ζωή κάθε φύσεως σε απόσταση 500 μέτρων, το λιγότερο, αν τη ρίξουμε στη θάλασσα.» Επίσης στα ανοσοενισχυτικά εμπεριέχει και ορό από αίμα χοίρου, αλόγου, κότας, μόσχου, κύτταρα από νεφρά πιθήκου, διάφορες φαινόλες αν θυμάμαι καλά, που κατηγορούνται και για άλλες νόσους.
 4. Το κόστος των ερευνών καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από τα κράτη όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες και τον Π.Ο.Υ. Σε καμμία περίπτωση δεν αυτοχρηματοδοτούν τις έρευνές τους. Αυτές μόνο παράγουν και διανέμουν, με το αντίστοιχο οικονομικό όφελος, πολλών πολλαπλάσιων του κόστους έρευνας και παραγωγής του ή των φαρμάκων. (Ενδεικτικά, zanax 100 δισκίων συσκευασία, κόστος 0,12 cents, τιμή στο φαρμακείο 214 $ ).
 5.  Για να χαρακτηριστεί κάποια νόσος ως πανδημία χρειάζεται να έχουν πεθάνει παγκοσμίως πάνω από 300.000 άνθρωποι, και μόνο από αυτήν καθεαυτή τη νόσο.
 6. Με στοιχεία του Π.Ο.Υ., της 17/11/2009 από την αρχή του έτους έχουν πεθάνει:

48.953.000          Άνθρωποι.

14.000.000         Από καρδιακές παθήσεις.

6.700.000           Από καρκίνο του πνεύμονα

και μόνο 8.118  Από τη νέα γρίππη, και πάντα με άλλα προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας και όχι μόνο  

                             από αυτή.

«..Πού είναι η πανδημία κυρίες και κύριοι;»

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: