ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

25/05/2010

Τα νέα όρια σχολικών περιφερειών δημοτικών σχολείων.

Filed under: Α' βάθμια Εκπαίδευση,Νομοθεσία — Γιώργος Κουκουμέλης @ 1:17 μμ

Παρακάτω σας κοινοποιούμε την απόφαση αλλαγής των – μέχρι και την 2/3/2010 ορίων –  σχολικών περιφερειών των δημοτικών σχολείων του Κιάτου, που βάσει του Π.Δ.201/98 έχει το δικαίωμα να κάνει ο Προϊστάμενος του γραφείου Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πάγια θέση μας, ώς Ένωση, ήταν και είναι, να μην αλλάξουν τα όρια, αλλά αντιθέτως, λόγω και της πληθυσμιακής αύξησης των μαθητών, να επαναλειτουργήσουν καταργημένα σχολεία στα Δημοτικά Διαμερίσματα Διμηνιού, και η προσθήκη αιθουσών στα υπάρχοντα σχολεία, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αναλυτικά μπορείτε να την δείτε και στο έγγραφό μας που καταθέσαμε στην Δ.Ε.Π. στην συνεδρίαση της 29/1/2010, με αριθ. πρωτ. 2/10.   https://goneissikyonion.wordpress.com/2010/05/05/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82/

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, στην ουσία συρρικνώνεται η σχολική περιφέρεια του 4ου Δημοτικού Σχολείου, κατά το ανατολικό όριο με την οδό Πελλήνης, να μεταφέρονται όλα τα παιδιά στο 7ο Δημοτικό, και κατά το δυτικό όριο, κατά 8 οικοδομικά τετράγωνα, και ενισχύεται με αυτά το 1ο Δημοτικό!

1. Σχόλιο: Το 7ο Δημοτικό στην ουσία δεν «κερδίζει» πολλούς μαθητές, παρότι είναι ένα σύγχρονο σχολείο και μπορεί να καλύψει επιπλέον έναν αριθμό μέχρι 20 μαθητών. Αντιθέτως ενισχύεται το 1ο Δημοτικό, το οποίο είναι κατασκευής 1932, και είναι συγκεκριμμένων ήδη αιθουσών, όπου μπορεί να εμφανιστεί το φαινόμενο, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει, (αναλόγως των μαθητών που θα εγγραφούν ή και θα μετεγγραφούν σε αυτό για την σχολική χρονιά 2010 -2011), σε κτηριακή υποδομή!

2. Σχόλιο: Το 2ο και το 3ο Δημοτικά, πιέζονται έως σχεδόν ασφυκτιούν από μαθητές.

3. Σχόλιο: Η αποδοχή από τον κύριο Προϊστάμενο της θέσης του Υπουργείου για το «νέο σχολείο» για αίθουσες όπου θα φοιτούν μαθητές 25 +10%, 28 δηλαδή και μερικές φορές θα φτάσουν και τους 30, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αντιθέτως μας βρίσκει ενάντιους.

Θέλουμε το «νέο σχολείο» να είναι πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό και όχι αναχρονιστικό και δυσλειτουργικό, ιδιαιτέρως αν συνυπολογίσουμε και τα νέα βιβλία που θέλουν «φροντιστηριακό» μάθημα στα παιδιά μας από το δάσκαλο, και όχι φόρτωμα γνώσεων με το «κιλό»!

Η λύση είναι αυτή που προτίνουμε και όχι η αλλαγή των ορίων. Νέες αίθουσες, άμεσα, και μελλοντικά και νέα σχολεία, αν τα ήδη καταργημένα δεν πληρούν τις  σύγχρονες προϋποθέσεις.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: