ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

23/09/2011

Ψηφοφορία.

Filed under: Χωρίς κατηγορία — Γιώργος Κουκουμέλης @ 12:21 μμ

Αγαπητοί φίλοι, με την συμμετοχή, μόνο 10 ανθρώπων!!! Έληξε η ψηφοφορία.

Θλιβερό αποτέλεσμα, όχι ως προς αυτό καθ’ αυτό το  αποτέλεσμα, που ούτως ή άλλως δεν χρήζει καν επεξεργασίας ή/και εξουσιοδότησης οποιασδήποτε ενέργειας, αλλά ως προς την συμμετοχή, σε σχέση πάντα με την επισκεψιμότητα του ιστολογίου μας.

Θλιβερό πραγματικά!

Advertisements

4 Σχόλια »

 1. Θωρώ πως το κλείσιμο των σχολέιων πρέπει να έιναι το έσχατο μέτρο. Πρώτα από όλα κάθε σχολική μονάδα είναι -και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται – διαφορετική πε΄ριπτωση. αφού λοιπόν εντοπιστούν τα όποια προβλήματα και αφού γίνουν οι πρώτες συζητήσεις με τους αρμοδίους, θα πρέπει ΟΛΟΙ μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς, ( μαθητές, γονείς[Ένωση Γονέων, Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων] εκπαιδευτικοί, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περ. Διευθυντές, Σχολικοί Σύμβουλοι, Δήμος),να συνεκτιμήσουν αυτές και εάν κριθούν απξιωτικές, αναποτελεσματικές κ.λπ. τότε ναι να προχωρήσουν και στο κλέισιμο των σχολικών μονάδων. Όχι όμως ως πρώτη και χωρίς δεύτερη σκέψη λύση.

  Σχόλιο από Αντώνης Γιάνναρος — 25/09/2011 @ 1:45 μμ | Απάντηση

 2. Οποιος και να είναι ο λόγος, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω, γροθιά στα μυαλά των παιδιών μας. Ειδικά σε μια χρονιά που ξεκίνησε χωρίς βιβλία, κινητοποιήσεις «εκπαιδευτικών» που σαν εύκολο τρόπο πίεσης έχουν την στέρηση των παιδιών μας απο την μόρφωση, γονείς να κλείνουν τα σχολεία. ΟΣΟ σημαντικός να είναι ο λόγος, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά, ειδικά σε μια εποχή που τα πάντα σχεδιάζονται απο την αρχή και χωρίς την συμμετοχή μας.
  Τρόποι αντίδρασης υπάρχουν πολλοί. Χρόνος αναπλήρωσης της εκπαίδευσης με τον τρόπο που μας τον προσφέρουν, ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.

  Σχόλιο από Πατρινόπουλος Φάνης. — 25/09/2011 @ 2:10 μμ | Απάντηση

 3. Ως εκπ/κός & γονέας επιθυμώ τα δημόσια σχολεία να είναι ανοιχτά διότι μόνο έτσι παρέχεται γνώση και διαπαιδαγώγηση. Οι εκπ/κοί μόνο με ανοιχτά σχολεία μπορούν να μεταφέρουν τη προσέγγισή τους στους μαθητές, να προβληματιστούν και να συζητήσουν μαζί τους. Όταν είναι κλειστά τα σχολεία, που θα βρουν τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τα παραπάνω;
  Οι μαθητές έχουν δίκιο σε πολλά από τα αιτήματά τους (το νεαρό της ηλικίας τους δικαιολογεί & κάποιες υπερβολές), όπως για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να τους παρέχει βιβλία. Επίσης ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν άρτια εξοπλισμένα (με βιβλιοθήκες, εργαστήρια, γυμναστήριο κλπ), να μην υπάρχουν περικοπές στην παιδεία, να διατίθενται χρήματα για τις αυτονόητες λειτουργικές ανάγκες όπως πχ θέρμανση, καθαρισμό, αναλώσιμα κ.λ.π. Έχουν επίσης απόλυτο δίκιο ν’ ανησυχούν επειδή υποθηκεύεται το μέλλον τους, επειδή η ανεργία καλπάζει και στους νέους εκτοξεύεται στα ύψη, επειδή αργότερα οι σπουδές τους δε θάχουν αντίκρισμα, επειδή ενδεχομένως θα χρειαστεί να ξενιτευτούν, επειδή η δική μας γενιά υπέπεσε σε λάθη & έκανε τραγικές επιλογές, που κυρίως θα πληρώσουν εκείνοι κ.λ.π.
  Προς διεκδίκηση λοιπόν των παραπάνω αιτημάτων μπορούν οι γονείς να συμμετέχουν σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται για την παιδεία και όχι μόνο, μπορούν να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες και να διαδηλώσουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό. Το ίδιο μπορούν να πράξουν και οι μαθητές, ιδίως οι μεγαλύτεροι, εκτός ωραρίου σχολείου μαζί με τους γονείς τους. Η παιδεία μαζί με την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση συνιστούν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, συνεπώς ο αγώνας για αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν παιδεία θα πρέπει να είναι διαρκής και όχι μόνο τις περιόδους εκείνες που τα παιδιά μας είναι μαθητές & φοιτητές.

  Πάνος Κατσούλας
  Εκπ/κός – Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ-Κ

  Σχόλιο από Πάνος Κατσούλας, — 26/09/2011 @ 11:24 πμ | Απάντηση

 4. Ίσως δεν θα έπρεπε να σχολιάσω κι εγώ την ψηφοφορία, λόγω της θεσμικής μου θέσης γιατί μπορεί να κατηγορηθώ ότι προσπαθώ να περάσω «γραμμή». Πάραυτα η άποψή μου ήταν και είναι ότι δεν πρέπει να κλείνουν τα σχολεία για κανένα λόγο. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα παιδιά και την όποια εκπαίδευση και υπό όποιες άσχημες, απαράδεκτες συνθήκες, προς ευόδωση των στόχων μας. Η πρότασή μου είναι συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων – σε τοπικό επίπεδο – φορέων για την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με δεδομένο την ασυνέπεια του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να μας οδηγήσουν – ορμώμενοι από οργή και αγανάκτηση – εκεί που θέλουν. Άλλωστε έχει χιλιοειπωθεί ότι παρόλο που θέλουν τα παιδιά μας αμόρφωτα, εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
  Προτιμώ άνεργο νέο με 4 πτυχία, 2 μεταπτυχιακά και 2-3 γλώσσες, παρά άνεργο νέο με απολυτήριο δημοτικού ή μέσης εκπαίδευσης κι αυτό με το ζόρι πολλές φορές!
  Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων και δεν πρέπει να έχει τέλος, ακόμα κι αν εκεί οδηγείται. Η μόρφωση ανοίγει ορίζοντες στο νού και δεν αφήνει το μυαλό προσκολλημένο σε life style στερεότυπα.

  Σχόλιο από Γιώργος Κουκουμέλης — 27/09/2011 @ 9:26 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: