ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

31/05/2017

Δώστε κουτόχορτο στα παιδιά σας!

Filed under: Χωρίς κατηγορία — Γιώργος Κουκουμέλης @ 11:38 πμ

Με πολύ μεγάλη λύπη, όσο και αποστροφή, έπεσε στα χέρια μου η παρακάτω αφίσα – πρόσκληση συλλόγου γονέων δημοτικού σχολείου κι όλας, για την συνάντηση στην πραγματικότητα με τους «ήρωες του Survivor», που ώς γνωστό, μετά από κάθε riallity show στην τηλεόραση το προϊόν ή κομμάτια του, περιφέρονται ανά την επικράτεια αποκομίζοντας χρήμα και σωρεύοντας δόξα και δημοσιότητα.

Και όλο αυτό στην επιβράβευση του εφήμερου, του φτηνού σε αξία (προϊόντος) ανθρώπινου δυναμικού, στην ευκολία της κατάκτησης της κορυφής μέσω έκθεσης του ατόμου σε οθόνες τηλεόρασης, υπολογιστών, κινητών, κλπ που πλέον η χρήση τους είναι αλόγιστη, το νέο υπνωτικό του μυαλού και εν τέλει καταστροφική.

Δεν μένει τίποτα άλλο στο τέλος στο μυαλό των παιδιών, από το ματαιόδοξο όσο και στοχευμένο πλέον: » Μπορώ να του μοιάσω και εγώ», ή  «αφού το κατάφερε αυτός ο λίγος, θα το καταφέρω πιο εύκολα εγώ που είμαι πιο μάγκας», κλπ.

Είναι τραγικό το να εξυψώνουμε το εύκολο και ευτελές αντικαθιστώντας το με το δύσκολο και ουσιώδες.

Γονείς ανοίξτε τα μάτια σας, τα αυτιά σας, μάθετε να έχετε γνώση, και οδηγείστε τα παιδιά σας στην αυτογνωσία μέσω της επιμονής στα ωραία και πραγματικά μεγάλα της ζωής, που είναι η ψυχική και συναισθηματική τους υγεία, η ίδια η γνώση σε βάθος και η από πολλές μεριές εμβάθυνση στην πληροφορία, με στόχο την κοινωνική, αλληλέγγυα, ανθρώπινη συμπεριφορά. Μάθε τα να δίνουν χωρίς αντάλλαγμα και να παίρνουν χωρίς αντίτιμο την αγάπη τους για το διπλανό τους, για το περιβάλλον, για την σωτηρία τους, ως τα επόμενα μέλη μιας κοινωνίας, που σίγουρα θα είναι χειρότερη για τους πολλούς, έναντι των ολίγων που εκμεταλλεύονται κάθε δυνατό μέσο που έχουν για την επικυριαρχία τους.

Κάντε τα μαχητές της ζωής και όχι του κάθε Survivor!

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: